Rogán feljelenti Portikot

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

A hamis tanúzás miatti feljelentést a Rogán kontra Juhász per befejezése után teheti meg.


Ügyvédje tanácsára Rogán Antal hamis tanúzásért feljelenti Portik Tamást. A Prisztás-gyilkosságban betöltött szerepéért 15 év fegyházra ítélt és más alvilági leszámolások miatt is megvádolt Portik a bíróságon azt mondta, személyesen adott át tíz millió forintnyi eurót Rogánnak, aki akkor az V. kerület polgármestere volt. Portik szerint a pénzt Habony Árpád nagynénje, Pápa Marianne küldte.

Portik abban a perben tanúskodott, amelyet a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter Juhász Péter, az Együtt alelnöke ellen indított, mert Juhász azt mondta, Rogán bűnözőkkel üzletelt.

A miniszter jogi képviselője, Kovátsits László szerint a hamis tanúzás miatti feljelentést a Rogán kontra Juhász polgári per befejezése után tehetik majd meg, addig erre nincs mód a vonatkozó törvények alapján. Az ügyvéd szerint nem véletlen, hogy a bíróság is többször figyelmeztette Portikot a hamis tanúzás jogkövetkezményeire – írja a Magyar Nemzet.


Filmsztárok az étteremben

A jogi képviselő szerint Portik elfogultsága és az, hogy valótlanságokat állít, már a tárgyaláson bebizonyosodott. Példaként említette, hogy Portik arról beszélt, a Nobu étterem szűk körű megnyitóján ő és a jelenlegi kabinetfőnök is ott volt, miközben a valóságban több száz ember vett részt az eseményen, köztük hollywoodi filmsztárok. „Ha egy tanú ilyen könnyen ellenőrizhető információval kapcsolatban sem a valóságnak megfelelő nyilatkozatot teszi, a nyilatkozatának többi része is alapjában válik megkérdőjelezhetővé” – mondta Rogán ügyvédje.

Rogán és Portik szembesítését Juhász kezdeményezte. A tárgyaláson, hivatalos elfoglaltságára hivatkozva, Rogán nem jelent meg. Ugyanakkor jogi képviselői kezdeményezték annak a két embernek a tanúkénti kihallgatását, akik Portik elfogásában szerepet játszottak.

Juhász kedden azt mondta: azzal, hogy Rogán hamis tanúzásért nem jelenti fel Portikot, gyakorlatilag elismeri állításai igazát. Ezek után nyilatkozta azt lapunknak a miniszter jogi képviselője, hogy igenis feljelentést tesznek majd.