Rogán arra kíváncsi, Gyurcsány alatt mit csinált a Quaestor

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt / MTI/Szigetváry Zsolt

-

Parlamenti albizottságot küldene a Fidesz a brókercég múltja után.


Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője azt szeretné megtudni, hogy milyen kár érte a költségvetést azzal, hogy a Gyurcsány-kormány idején csaknem 17 milliárd forint összegű, fedezet nélküli hitelt kapott a Quaestor a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB).

A politikus szerint a hitelt „egy az egyben el fogja bukni az MFB és azon keresztül az adófizetők”. Rogán egyúttal kérte a kormányt is, hogy vizsgáltassa ki e korábbi hitelfolyósítás körülményeit.


Rogán Antal arról is beszámolt, áprilisban újabb törvénymódosítási javaslatot terjesztenek elő a brókerügyekkel összefüggésben. Ebben gondoskodni fognak a polgári úton történő igényérvényesítés felgyorsításáról, azaz arról, hogy akiket a Befektetővédelmi Alap nem kártalanít, azok is mihamarabb a pénzükhöz juthassanak.


A frakcióvezetőt arról a levélről is kérdezték, amelyet a Quaestor-vezető Tarsoly Csaba írt Orbán Viktor kormányfőnek. Rogán Antal válaszában arról beszélt, helyesnek tartja, hogy ha valaki levelet küld, arra válasz is születik, még ha az kétmondatos is, mint az ebben az esetben is történt.

Ha érdekli, hogy a Fidesz-frakció előtt miről beszélt Rogán Antal a brókerügy kapcsán, akkor ezt a cikket önnek írtuk.