Juhász arra számít, hogy Rogánt szembesítik Portikkal

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Az Együtt alelnöke szerint Portik nem volt érdekelt abban, hogy hazudjon a bíróságon.


“Mi megidéztetjük Portikot arra a tárgyalásra is, hogy megtörténjen a szembesítés. Így fog továbbhaladni az ügy" - mondta Juhász Péter, az Együtt alenöke a Népszabadságnak adott interjúban. A Prisztás József meggyilkolásával összefüggésben elítélt Portikot abban a perben hallgatták ki, amelyet Rogán Antal indított Juhász ellen. Juhász azt állította Rogánról, hogy bűnözőkkel üzletelt.

Portik június 17-én a bíróságon az mondta: több alkalommal egyeztetett Rogánnal és Pápa Marianne-nal, Habony Árpád nagynénjével. Vallomása szerint Rogán polgármesterként kulcsszerepet játszott abban, hogy az V. kerületi ingatlanokkat áron alul adták el az új tulajdonosoknak, akik később jóval magasabb áron értékesíthették azokat. Portik azt mondta, az egyik ügyben 10 millió forintnyi devizát adott át Rogánnak.

“Meggyőződésem, hogy erre Portikot senki nem vette rá. Életemben nem találkoztam még vele, sokáig nem is tudtam róla semmit. Azért idéztettük be, mert előtte interjút adott az Átlátszónak, s elmondta, ismeri Rogánt” - mondta Juhász. Rogán ezt tagadta. “Portik nem volt érdekelt abban, hogy hazudjon, mert egyrészt öt évet kockáztatna a hamis tanúzással, másrészt ha ezt mégis kockáztatná a jobb körülmények reményében, biztos, hogy tőlem nem tudná ezeket remélni, mert én ezt nem tudom elintézni. Nem tudok neki kedvezményeket sem adni. Ellenérdekelt lenne abban, hogy ezeket elmondja. Azt tette, ami a bíróságon kötelezettsége volt: elmondta, amit tudott.”

Rogán nem jelent meg a szembesítésen. Arra hivatkozott, hogy Németországban adott interjút, illetve háttérbeszélgetésen vett részt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményben cáfolta, hogy Rogán valaha is találkozott volna Portikkal. A közlemény szerint a polgármester Pápa Marianne-t sem ismeri.