Rogán Antalt a helikopterezése miatt sem fogják leváltani

Forrás: MTI - VS.hu

-

A miniszter nem megy el, de meglepést ígért az általa indított per tárgyalására. A helikopter ügyben pedig tiszta a lelkiismerete.


Továbbra is élvezi a kormány bizalmát, ennek ellenkezőjét csak az ellenzéki sajtó terjeszti mondta Rogán Antal, a kormányzati kommunikációért felelős miniszer saját magáról.


A miniszter a sajtótájékoztatót azért hívta össze, hogy elmondja: az általa Juhász Péter ellen indított per következő tárgyalására sem fog elmenni, mert nem akar „Juhász lejáratókampányában” részt venni. Sőt, a miniszter ügyvédei több alkalommal is elfogultság miatt támadták a tárgyalást vezető bírót.

Rogán továbbra is tagadja Juhász vádjait, miszerint áron alul belvárosi ingatlanokat adott volna el, és hogy Portik Tamástól kapott volna 10 millió forintot. A következő tárgyalásra egy meglepetést ígért: az ügyvédei bizonyítani fogják, hogyJuhász mint alperes kapcsolatot tart az általa tanúként behívott Portik Tamással, azonban többet nem akart erről elárulni.

A miniszter szerint a róla megjelent botrányok miatt nem kell aggódnia, mert a munkájával nem tudják támadni. A helikopterezéséről azt mondta, hogy a lelkiismerete tiszta. Rogán szerint amikor a Népszabadság újságírója, Csuhaj Ildikó érdeklődött nála az ügyről – és a miniszter azt letagadta –, csupán magánbeszélgetés volt, így arról nem számol be. (Vele ellentétben a lap megtette: első megkeresésükre Rogán Antal nemcsak letagadta azt, hogy helikopteren utazott, de perrel fenyegette azokat, akik beszámolnak erről.) Viszont megerősítette Bencsik András szavait, miszerint bizony sokan megtehetik manapság, hogy helikopterrel közlekedjenek – ettől függetlenül ő már magánszemélyként nem fog többet helikopterrel repülni.


HELIKOPTERES VÁROSNÉZÉS

Egy helikoptereres városnézéssel foglalkozó cég árlistája:

Budapest 1–3 fő, 20 perc 80 000 Ft
Budapest 4 fő, 20 perc 110 000 Ft
Budapest–Szentendre túra 1–3 fő, 30 perc 130 000 Ft
Budapest–Szentendre túra 3–4 fő, 30 perc 180 000 Ft
Budapest–Visegrád túra 1–3 fő, 45 perc 150 000 Ft
Budapest–Visegrád túra 3–4 fő, 45 perc 210 000 Ft
Budapest–Esztergom túra 1–3 fő, 60 perc 210 000 Ft
Budapest–Esztergom túra 3–4 fő, 60 perc 310 000 Ft
Budapest night túra 20 perc 80 000 Ft + reptéri ügyelet díja (15 000 Ft/óra)