Rogán Antal: "Dehogy mondott le Lázár"

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

A Parlamentben kaptuk el a politikust. Lázár környezete és Lázár viszont még nem nyilatkozott, ahogy Orbán sem.


Nagy a titkolózás a Parlamentben, hogy a miniszterelnökkel folytatott délelőtti találkozója után lemondott-e Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázárnak Rogán Antal új pozíciójával van problémája, de fideszes forrásaink szerint csak a tárgyalási pozícióját akarta erősíteni a lemondásának lebegtetésével.

A politikus a parlamenti ülés előtt négyszemközti, fél órás tárgyaláson beszélt Orbán Viktorral. Lázár János környezetéből több munkatársat is megkerestünk, hogy megpróbáljuk megtudni, hogy határozott a miniszter, de nem kaptunk konkrét választ.

Egyikük úgy fogalmazott,


tudomásom szerint ahol probléma van, ott van mindig megoldás is, és ha van megoldás, ott már nincs probléma.

Forrásunk azt mondta, szerinte a kérdés kulcsa csak az, hogy világosan le legyen írva, ki, miért felel, a hatáskörök rögzítése világos legyen.

Megkerestük a miniszterelnököt is, aki a parlamenti folyosón munkatársunknak azt mondta,


elnézést, de ma csak bevándorlással foglalkozom.

Később, a napirend előtti felszólalása után is ugyanezt kérdeztük Orbán Viktortól aki megismételte: csak a bevándorlással foglalkozik, és azzal is csak a határon.

Rogán Antal viszont válaszolt kérdésünkre: azt mondta, nem tudja, pontosan hogyan alakulnak a hatáskörök, arra pedig, hogy lemondott-e Lázár, annyit közölt:
Dehogy!

Rogán Antal reggel is nyilatkozott kettőjük ügyéről, amit szerinte csak a sajtó fúj fel, mert ő jó munkakapcsolatban áll Lázárral.

Mindeközben a Miniszterelnökségre vezető utat lezárták a Parlament épületén belül, így az újságírók arra várnak, hogy előbukkanjon Lázár János.