Rogán: 2010 előtt sem az ország, sem a nemzet nem volt szabad

-


Rogán Antal a budapesti Szent István téren tartott V. kerületi ünnepi megemlékezésen szombaton arról beszélt, hogy március 15-e békében az összetartozás és a nemzeti szabadság napja, elnyomatás idején – a Bach-korszakban éppúgy, mint a „kommunista diktatúra legsötétebb éveiben” – pedig megmutatja az irányt, amerre fordulni kell.

Szerinte „ahogy a 12 pont nélkül nincs magyar szabadság, úgy 1848 nélkül nincs 1956, nincs 1989, és nincs 2010”. A frakcióvezető szerint „2010 előtt sem az ország, sem a nemzet nem volt szabad” abban az értelemben, ahogy az 1848-as 12 pontban megfogalmazták, mert a bankok szinte mind külföldi kézben voltak, a legfontosabb közszolgáltatások multinacionális vállalatok kezében voltak. „Nemzetközi pénzügyi körök fogságában szenvedett a nemzet, devizahitelekkel tömték tele a magyar családokat, eladósították az országot", és a kormány nem dönthetett gazdasági kérdésekben például az IMF vagy Brüsszel megkérdezése nélkül.

Véleménye szerint 2010, „az igazi szabad választások éve" nagy fordulópont volt, mert bár előtte a 12 pontból „jóformán semmi nem volt érvényben", az elmúlt évek kemény munkájának, a magyar nemzet és az emberek kemény kiállásának köszönhetően jelenleg Magyarország „erős, magabiztos, nyugatias ország".

Rogán Antal szerint a 2010-es választások eredményének és az elmúlt évek kormányzásának köszönhetően Magyarország nincs kényszerpályán, a magyarok számára újra megadatott a legnagyobb kincs, a választás szabadsága. „Teljesült 1848 márciusának üzenete, megvan a magyar szabadság és szabad a haza" – mondta.