Rodgers: Vége a bajnokságnak

Fotó: AFP / ADRIAN DENNIS / AFP / ADRIAN DENNIS

-

HÁTTÉR

Brendan Rodgers, a Liverpool vezetőedzője szerint véget ért a bajnoki címért folytatott versenyfutás azzal, hogy együttese hétfő este háromgólos előnyről csak döntetlent játszott a Crystal Palace otthonában.


„Vége van, most már biztos vagyok benne, hogy a Manchester City lesz a bajnok”
– nyilatkozta a nem mindennapi találkozót követően a szakember, akinek játékosai elmilánozták a meccset: 11 perc alatt kaptak három gólt. Ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy a szurkolók továbbra is csak álmodozhatnak a bajnoki címről. A Liverpool 1990-ben volt aranyérmes legutóbb.
„Hetvenöt percen keresztül kiválóan futballoztunk, de ezt követően hatalmas hibákat követtünk el, többet kellett volna birtokolnunk a labdát háromgólos előnyben”
– tette hozzá Rodgers. A liverpooli védelmet egyébként tévés szakkommentátorként az egykori védőklasszis, Jamie Carragher is kritizálta. A Liverpoollal a Premier League történetében másodszor fordult elő, hogy háromgólos előny birtokában sem tudott nyerni: 2000. augusztus 26-án a Southamptonnak sikerült a bravúros egyenlítés. A Liverpool ezzel a döntetlennel ugyan a tabella élére ugrott – egy ponttal előzi meg a Manchester Cityt – ám utóbbiaknak eggyel több meccsük lesz: előbb az Aston Villa, majd a West Ham United ellen játszanak hazai pályán.