Robotlány csábít a Titanicon

Forrás: UIP

-


Felkerült a teljes program az április 10. és 18. közt megrendezett Titanic filmfesztivál honlapjára. Korábban már bejelentették a program egy részét (itt és itt adtunk hírt róla), így eddig is tudni lehetett, hogy olyan menő filmek szerepelnek majd a válogatásban, mint az Edward Snowdenről szóló Citizenfour, a Megmaradt Alice-nek-re magyarított Still Alice és a The Duke of Burgundy.


Összesen 50 egész estés filmet és 2 rövidfilmet vetítenek a következő szekciókra osztva: versenyfilmek, fesztiválkedvencek, amerikai függetlenek, ázsiai szelek, a sötét oldal, valami vadság, zene mindenkinek, filmdokk. Néhány különösen izgalmasnak tűnő film a programból:
  • Csak a Titanicon lesz látható Alex Garland Ex-Machina című sci-fi thrillere, amelyben Oscar Isaac hozza össze Domhnall Gleesont egy mesterséges intelligenciával rendelkező robotlánnyal.
  • Bemutatják Az ölés aktusa folytatását, A csend képét (The Look of Silence), amelyben Joshua Oppenheimer a 60-as évekbeli indonéziai tömegmészárlások áldozatait állítja a középpontba.
  • Jön két friss horrorsiker: az Újjászületés (Spring), amelyben egy amerikai fiú (Lou Taylor Pucci) Olaszországba utazik, ahol beleszeret egy helyi lányba, aki finoman szólva is sötét titkokat rejteget, illetve a Csadoros vérszívó (A Girl Walks Home Alone at Night), amely egy iráni szellemvárosban játszódik, és szintén egy szokatlan románcról szól.
  • Örülünk is, ciki is: jókora késéssel, de végre nagy vásznon lehet majd látni a 2013-as Snowpiercer című elszállt sci-fit, amelyet máshogy nem is szabadna megnézni.
  • A legkíváncsibbak talán a szintén 2013-as Sötét húzások (Night Moves) című ökothrillerre vagyunk, amelyben Jesse Eisenberg, Dakota Fanning és Peter Sarsgaard készül egy környezetvédelmi motivációból elkövetett terrorcselekményre.