Robin Willamsnek legfeljebb három éve lett volna hátra

Forrás: Getty Images / Kevin Winter

-

Ha nem lesz öngyilkos, akkor is csak évei lettek volna hátra Robin Williamsnek – mondta a néhai színész felesége egy interjúban.


„A férjem a szemeim előtt hullott darabokra a halála előtti hetekben” – mondta Susan Williams az első interjúban, amelyet a színész öngyilkossága óta készítettek vele.


Robin Williams ugyanis nemcsak Parkinson-kórban szenvedett, hanem Lewy-testes demenciával is diagnosztizálták – írja a BBC. A Lewy-testeknek nevezett abnormális fehérjék lerakódnak az agysejtekben, és megzavarják azok normális működését. A kór akadályozhatja a mozgást, a memóriát, az ítélőképességet, a koncentrációt és a látást.

„Szerencsés esetben is legfeljebb három éve maradt volna. Kemény évek, amelyeket jó eséllyel bezárva kellett volna töltenie” – mondta Susan Williams, és hozzátette: férje tiszta volt és józan, mikor véget vetett az életének, de súlyos depresszióval küzdött.

Özvegye szerint Williams állapota erősen hullámzó volt – egyik pillanatban még teljesen tiszta volt az elméje, a következőben pedig már valami teljesen értelmetlen dolgot kezdett mondani.

Felesége szerint Robin Williams a „legbátrabb ember, akit valaha ismert”, de az utolsó hónapban teljesen kimerült, „mintha áttört volna egy gát”.