Robert Redford egész családjával vette át a Chaplin-díjat

Fotó: Getty Images / Michael Loccisano

-

Életművéért tüntette ki a New York-i Lincoln Center a színész-rendezőt. A rangos díjat Barbra Streisand adta át.A 78 esztendős Redford a díjátadó előtt arról beszélt, hogy az egész családja összegyűlt a kedvéért: felesége, három gyermeke, azok házastársai és összes unokája ott ült a közönség körében.

"Nem könnyen jövünk össze mindannyian. Kivételes alkalom, hogy most sikerült. Nagyszerű meglepetés" - mondta a színész. Felidézte, hogy New Yorkban kezdődött a pályafutása, ezért a Manhattanben megrendezett hétfői díjátadónak különleges jelentősége van számára.

A Chaplin-díjat Barbra Streisand kezéből vette át, az ugyancsak Chaplin-díjas színésznő az Ilyenek voltunk című filmben volt a partnere.

A Lincoln Központ Filmtársasága a ceremóniát megelőzően több alkotását bemutató vetítéssorozattal tisztelgett a színész-rendező pályája előtt.

Redford azt is megemlítette, hogy hamarosan újabb családi eseményen vesz részt, ugyanis egyik unokája diplomaosztóján szólal majd fel. „Nagyon várom, már csak azért is, mert én semmiből sem diplomáztam" - árulta el.

A korábbi díjazottak - mások mellett Alfred Hitchcock, James Stewart és Meryl Streep - után az elismerést tavaly Rob Reiner vehette át.