Robbanva csapott fel a hűtővíz egy BKV-buszon, egy fiú megégett

-

A 134-es járat padlójából forró vízsugár tört fel, egy utasnak másodfokú égési sérüléseket okozott. A III. kerületi rendőrség bűnügyi osztálya vizsgálja az esetet.


Az Indexnek nyilatkozott az égési sérüléseket szenvedett 23 éves egyetemista, akivel július 24-én, pénteken kora délután történt a baleset, amikor hazafelé utazott a 134-es busszal, egy Mercedes Citaróval.


A fiú a busz bal oldalán az utolsó előtti sorba ült le, majd egy megállóval később egyszerre csak hirtelen robbanásszerű, éles, sípoló hangot hallott, miközben gőz lepte el az utasteret. Az utasok sikoltozva próbáltak menekülni, amikor a padlóról felpattant padlólapból fél méter magasan tört fel az olajos, sötét, forró folyadék.

Mint az később kiderült, a szerencsétlenül járt fiúnak a motor olajos hűtővize forrázta le a bőrét. Az egyetemista úgy fogalmazott, hogy szó szerint „lefőtt” a bőre térdtől lefele a lábfejéig. Akár véglegesek is lehetnek sérülései.

A Mercedes Citaro O-530-as buszokat a főváros 2012-től szerezte be Frankfurtból használtan. 65 500 euróba kerültek darabonként, pedig már átlagban 550 ezer kilométer volt bennük.

Egy ugyanilyen busszal már februárban is volt probléma. Akkor senki sem sérült meg, de a busz teljesen kiégett.

A mostani eset miatt a III. kerületi kapitányság bűnügyi osztálya nyomoz, az autóbuszt is lefoglalták, és a BRFK telephelyére szállították.