Robbantottak egy jeruzsálemi buszon

Fotó: AFP / AHMAD GHARABLI

-

Legkevesebb tizenhét ember megsérült, amikor robbanás történt egy buszon Jeruzsálemben. A helyi rendőrség első információi szerint terrortámadást követtek el pokolgéppel.


A The Jerusalem Post című helyi lap közölte, a Jeruzsálem délnyugati részén fekvő Hebron úton, egy üres buszban lépett működésbe egy robbanószerkezet, és a detonáció következtében a közelben lévő busz utasai sebesültek meg. Az újság először tizenöt, majd tizenhét sebesültről számolt be, a Reuters viszont húszról ír, és közülük ketten válságos állapotban vannak. Még nem tudni az elkövető személyazonosságát, ahogy azt sem, hogy öngyilkos merénylet történt-e.


A rendőrség képviselője a katonai rádióban kijelentette, hogy nem volt előzetes figyelmeztetésük egy efféle terrormerényletről, de a város lakói a pénteken kezdődő nyolc napos pészah ünnepre készülődnek, és ezért ezekben a napokban fokozott készültség lépett életbe.

Az elmúlt időszakban megszaporodtak palesztinok izraeliekkel szembeni, főként késeléses támadásai. A hétfői támadás miatt felerősödött a félelem, hogy ismét rendszeressé válhatnak a Jeruzsálemet tíz évvel ezelőtt megrázó öngyilkos merényletek.