Robbantás: Gyurcsányék közvetve a kormányt hibáztatják

-

A Demokratikus Koalíció ultimátumot adott a rendőrségnek és a kormánynak. A párt szerint ködösítés zajlik.


A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy vasárnap délután 6 óráig a kormány és a rendőrség tisztázza, mi történt a Teréz körúton, és tájékoztassák a közvéleményt. Ha ezt nem teszik meg, a DK úgy tekinti, a kormánnyal szemben gyanút megfogalmazó embereknek van igazuk, és kampánycélokat szolgálhatott az eset – mondta Kakuk György, a párt elnökségi tagja.

„A sok hónapja tartó kormányzati gyűlöletkampány után olyan hangulat alakult ki az országban, amelyben nagyon sokan már nem tartják lehetetlennek, sőt inkább valószínűnek tartják, hogy egy ilyen akció mögött akár Orbánék is állhatnak. Ezt mi nem állítjuk, ez az általános vélekedés a közösségi oldalakon" – mondta Kakuk. Szerinte ezek miatt közös érdek, hogy tisztán lássunk, „ezt azonban nem segíti az, hogy a rendőrség nem mondja meg egyértelműen, hogy mi történt".

Szerinte „minél tovább tart a ködösítés, annál jobban erősödik a kép a közvéleményben, hogy itt egy népszavazás előtti utolsó, elkeseredett kormányzati akcióról van szó”. Több mint 12 óra telt el az eset óta, a rendőrség azonban semmilyen konkrétumot nem mondott az ügyben, holott Nyugat-Európában egy-két órával egy robbanás után „már legalább nagy valószínűséggel meg tudják mondani, mi történt”.