Robbantás: a hajléktalan nem tud semmit

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

-

Megtalálták a hajléktalant, aki abban a kapualjban szokta meghúzni magát, ahol szombat éjjel robbantottak a Teréz körúton.


A 24.hu megtalálta azt a hajléktalan férfit, aki rendszeresen ott aludt a szombati robbantással megrongált Teréz körúti épület előtt, de a detonáció napján eltűnt, és egészen csütörtök estig nem tért vissza. A férfira megszokott helyén bukkantunk rá. Bár korábban a rendőrök is próbálták faggatni, akkor nem volt olyan állapotban, hogy érdemben beszélni tudjon, nekünk azonban elmondott néhány részletet.

Az egy korábbi fejsérülése miatt beszédhibás férfi 16 éve él az utcán, állítása szerint múlt hét pénteken – a sajtóhírekkel ellentétben, miszerint valakik elvitték – maga ment be egy hajléktalanszállóra, mert nagyon rossz állapotban volt, két hete nem evett, és gyógyszerekre is szüksége volt. Nem kereste fel és nem kérte meg senki, hogy menjen el a kapualjból a robbantás előtt, nem tudta, mi készül, de azóta már hallott a merényletről, és sokkolódott, két napja nem tud aludni.

Elmondta, hogy a rendőrök kihallgatták. Azt nem tudtuk meg, hogy pontosan milyen kérdéseket tettek fel neki, de arra panaszkodott, senki nem hiszi el neki, hogy nem tudott a készülő robbantásról.

A közeli nyilvános vécé lejárójához is visszatértek a hajléktalanok, ők a robbantáskor épp a Nagymező utca környékén voltak, mire visszatértek ide, már minden le volt zárva. Tőlük is vettek DNS-mintát, és kihallgatták őket.