Robbanások és lövések Isztambulban - tíz halott

Fotó: ANADOLU AGENCY / VELI GURGAH

-

Legalább két robbanás rázta meg az isztambuli Atatürk repteret - jelentette a CNN és a BBC. A hatóságok szerint legalább tizen meghaltak. A detonációkat követően gépfegyverek ropogását hallották a szemtanúk.


Legalább két robbanás történt kedd este az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtéren. Helyszíni beszámolók szerint gépfegyverek ropogását is lehetett hallani a detonációkat követően a reptér parkolója felől. A török hatóságok első beszámolója több sérültről is szól, pontos számot azonban nem közöltek. Később az igazságügyi miniszter bejelentette: legalább tízen életüket vesztették a vélhetően öngyilkos merénylők által elkövetett támadásban, húsz ember pedig megsérült. A támadók ugyancsak életüket vesztették.

Bekir Bozdag igazságügyi miniszter beszámolója szerint az egyik merénylő nyitott tüzet egy AK-47-es gépkarabéllyal, mielőtt felrobbantotta volna magát.

A sebesülteket a reptérnél várakozó taxik vitték azonnal kórházba.Meg nem erősített értesülések szerint a támadás célpontja a repülőtéren található rendőrőrs volt.

Az Atatürk reptér Törökország legnagyobb repülőtere, mely Isztambul európai oldalán található Yeşilköyben, 15 kilométerre délnyugatra a városközponttól. Ezt a repülőteret tartják London és Párizs után Európa harmadik legforgalmasabb légi kikötőjének.

Tavaly decemberben Isztambul másik repterén, a Sabiha Gokcennen történt robbantás, amelyben egy takarítónő vesztette életét.