Robbanás volt Csepelen, egy ember meghalt

-

Robbanás történt egy csepeli társasházban a II. Rákóczi Ferenc úton hétfőn. Egy ember meghalt, és még három embert keresnek. A csepeli HÉV forgalmát leállították – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


Feltehetően a társasház egyik lakásában történt a robbanás, a lakás helyén jelenleg 60-70 négyzetméteren 2 méter magas törmelék van. A balesetnek áldozata is van, mentőkutyák segítségével délután 13 óra 20 perckor rábukkantak egy idős asszony holttestére a romok alatt. Három embert még keresnek, a Csepel.info úgy értesült, hogy az idős asszony fiát, valamint a szomszédos lakások lakói közül még két embert keresnek.


A robbanás következtében az épület egyik oldala mintegy tíz méter hosszan leomlott, a Csepel.info szerint a szemközti 10 emeletes panel alsó ablakai betörtek és a törmelék a HÉV-sínekre esett. A lap úgy tudja, hogy a lila színű szomszéd házban is volt gázpalack a konyhában, azt a tűzoltók vitték ki megérkezésük után. A lakók közül egy hölgy sokkot kapott a hírre, hogy használhatatlanná vált a lakása, őt a helyszínen ellátták a mentők.

A házat veszélyes megközelíteni, az egyik tartófala ki is dőlhet, ezért a közelében lévő H7-es HÉV forgalmát is le kellett állítani. A BKK közlése szerint jelenleg a teljes vonalon pótlóbuszok közlekednek.