Halálos robbanás a brüsszeli metróban is

Fotó: Pauline Armandet

-

Robbanás történt a brüsszeli metró Maalbeck állomásán, az EU-intézmények közelében. Legalább tizenöten meghaltak, sok a sebesült.


Robbanás történt a brüsszeli metró Maalbeek állomásán, az EU-intézmények közelében kedden délelőtt. A brüsszeli metrót üzemeltető társaság szerint a metróban 20 ember meghalt, 106 megsérült. Egyes, hivatalosan szintén meg nem erősített jelentések szerint egy második robbanás is történt a szomszédos Schumann állomáson, de valószínű, hogy ugyanazt a detonációt észlelték ott is.

A Twitteren közzétett fénykép tanúsága szerint egy metrókocsiban történt robbanás. A közösségi médiában megjelent képeken füst ömlik a Maalbeek állomásról, illetve sebesülteket ápolnak az utcán. A Politico idéz egy szemtanút, aki a metrón utazott. Szerinte pont akkor történt a robbanás, mikor a szerelvény elindult az állomásról. Több robbanás hallatszott, kialudtak a fények és minden füsttel telt meg. A szemtanú más utasokkal együtt kifeszítette a kocsi ajtaját, és úgy menekült ki az állomásról.A robbanás nem sokkal azt követően történt, hogy kettős robbanás rázta meg a brüsszeli repülőtér indulási csarnokát, ahol a jelentések szerint többen meghaltak. A brüsszeli metrót a teljes vonalon leállították, valamennyi állomást lezárták.

Egy, az Európai Bizottságban dolgozó magyar pár perce a VS.hu-nak azt mondta, az irodájában volt, amikor a médiából értesült a metróban történt robbantásról. „Lementem az utcára, füst volt, és büdös. Elég ijesztő a helyzet" - mondta. Utána vissza tudott menni az épületbe, amit a jelek szerint nem fognak kiüríteni.


Füst a metróállomásból


Evakuálják az utasokat az alagútban