Roamingmentes csomagot vezet be a Vodafone

-

Az európai roaming díjak április 1-től való eltörlése nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi viszonylatban is egyedülálló lépés – jelentette be Diego Massidda, a cég vezérigazgatója. Igaz, a roaming díjak eltörlése csak egy bizonyos csomagban van benne, és a csomag ára is tízezer forintnál kezdődik.


A Vodafone átalakítja a lakossági és üzleti Red csomagjait. Április elsejétől az előfizetők ugyanúgy tudják használni az új lakossági és üzleti Red EU csomagjaikat hívások kezdeményezéséhez és adatkeretük felhasználásához Európában, mintha otthon lennének, minden plusz költség nélkül. Közleményükben kiemelik, hogy a Red EU Roaming szolgáltatással a Vodafone továbbra is 9990 forintos havidíjtól nyújt korlátlan belföldi beszélgetést és üzenetküldési lehetőséget előfizetői számára, és korlátlan hazatelefonálási lehetőséget az Európai Unióból valamint Izlandról, Liechtensteinből, Norvégiából, Svájcból és Törökországból.


Ezen túlmenően, az új Világjegy szolgáltatás segítségével Európán kívül egyes amerikai, afrikai és ázsiai országokban is lehetőség van a korlátlan hazai hívás- és üzenetküldésre, fix napidíj ellenében az adatkeret felhasználására. A Világjegy használata egyes országokban, mint Egyiptom; Ghána, Katar, az USA, Kanada vagy Mexikó, napi 1990 forintba, más országokban, mint például Ausztrália, India, Japán vagy Indonézia napi 2990 forintba kerül.


Pár nappal ezelőtt Andrus Ansip, az Európai Bizottság digitális egységes piacért felelős alelnöke éppen azon felháborodásának adott hangot, hogy az uniós tagállamok kormányai nem szüntetnék meg azonnal, azaz év végétől a külföldi, unión belüli mobiltelefonálásért fizetendő roamingdíjakat. A tagállamok inkább abban állapodtak meg, hogy a szolgáltatóknak egy később meghatározandó keretig kellene ingyenessé tenniük az EU-n belüli barangolást


Ezzel szemben Ansip leszögezte: „a bizottság álláspontja világos. A lehető leghamarabb el kell törölni a roamingdíjakat. Erős netsemlegességi szabályokra van szükség, és szorosabb koordinációra a frekvenciák terén".