Risztov meglepő lépése: visszatér Turihoz

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó / MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

Risztov Éva, a londoni olimpia 10 kilométeres nyílt vízi versenyének aranyérmese a Kőbánya Sportclubban folytatja pályafutását - értesült a Telekom Sporthír Szolgálat.


A 30 éves sportolónő újabb klubváltását hazatérésnek is lehet nevezni, hiszen 2001-től 2005-ig már volt a Kőbánya, illetve annak elődje, a Budapesti Spartacus úszója. Ennek az egyesületnek a színeiben lett háromszoros világbajnoki és hétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes. Mestere azokban az időkben Turi György volt, aki tíz év után dolgozhat vele ismét.


Turi visszakapta egyik régi tanítványát


Risztov eddig Debrecenben edzett Kovács Rita világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki aranyérmes hosszútávúszó irányítása alatt, debreceniként ért pályafutása csúcsára Londonban, de szerződése augusztusban lejárt, ő pedig úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg.


Korábbi edzőjével, Kovács Ritával:

Vége van a hétnek! :)Vidáman készülünk a holnapi debreceni úszóversenyre

Posted by Risztov Éva on Friday, 27 March 2015

Választása csak azért tűnhet meglepőnek, mert az elmúlt időszakban több magyar élversenyző, így például Cseh László, Kozma Dominik, Bernek Péter, legutóbb pedig Szilágyi Liliána is elhagyta Turi Györgyöt.


Vasárnap nagy változásokról írt a Facebookon:

☆☆☆☆Utolsó nap!!!! ☆☆☆☆Vége a nyaralásnak, pihenésnek, vége a feltöltődésnek, holnaptól kezdődik a 11 hónapos Rió felk...

Posted by Risztov Éva on Sunday, 20 September 2015