Rio: áldatlan állapotok az olimpiai faluban

-

Kivitelezési hiányosságokra hivatkozva egyelőre nem költöznek be az ausztrál sportolók az olimpiai faluba Rio de Janeiróban.


Kitty Chiller, a küldöttség vezetője közölte, hogy a villanyvezetékek több helyen kilógnak a falból, a vízvezetékek szivárognak, a vécék pedig el vannak dugulva.


„Több mint ezer embert mozgósítottak az utolsó pillanatban, hogy megoldják a problémákat, ez azonban nem sikerült”- jelentette ki Kitty Chiller, hozzátéve, hogy a következő három napban érkező sportolóikat másutt helyezik el.

A The Sydney Morning Herald című ausztrál lap lakhatatlan szobákról számolt be. Az ország küldöttsége csütörtökön kezdte volna meg a beköltözést, de egyelőre közeli szállodákban bérelnek szobákat. A Folha de Sao Paulo című brazil napilap értesülése szerint az amerikai, olasz és holland delegációk saját zsebből fizették ki a szálláshelyük lakhatóvá tételét.

Az apartmanok spártaian egyszerű berendezését már korábban is szóvá tették a sajtóorgánumok, például hogy több szobában is csak műanyag szekrények vannak.

Az olimpiai faluban körülbelül 10 500 sportoló és 7000 fős személyzet tartózkodik majd.