Ricciardo mindenkit meglepett Monacóban

Fotó: MTI/EPA/EFE / ALEJANDRO GARCÍA

-

Élete első pole-ját szerezte meg a Red Bull ausztrál pilótája az F1-es Monacói Nagydíjon. Hamilton Mercedese megint kínlódott kicsit.


Daniel Ricciardo indulhat az élről a Forma–1-es Monacói Nagydíjon Nico Rosberg és Lewis Hamilton elől.


Az időmérő első szakaszán már a felvezetőkörben elfüstölt Felipe Nasr Sauberje, ezért rögtön kényszerszünetet kellett tartani, amíg eltakarították az olajfoltokat. Aztán az előző futam hőse, Max Verstappen zúzta ripityára a Red Bullt, mindjárt az első mért körében. A fiatal holland az utolsó helyről indul majd vasárnap. Később azt mondta, jobban tapadt az autó, mint amilyenre számított, ezért túl korán berántotta a jobbosba, ahol aztán a kereke a szalagkorlátnak csapódott, és eltört a felfüggesztés.A Q2-ben Rosberg koccolta le ugyanott a kerekét, de nem ugyanúgy: ő tudta folytatni, mi több meg is nyerte a Q2-t, 13 ezreddel a mercedeses csapattársa, Lewis Hamilton előtt.Közel volt hozzájuk Vettel és Ricciardo is, míg Alonso behozta a McLarent a harmadik etapba.A Q3 előtt kiderült: folytatódik Hamilton idei pechszériája. Ismét motorhiba miatt kellett visszatolni a bokszba.A továbbiakban Ricciardo ment egy zseniális 1:13.622 perces kört, amivel rommá verte a mezőnyt, addig még 1:14 alá sem került senki a hétvégén. Az egyetlen reális kihívója Rosberg lehetett, ám ő is kapott három tizedet.


Utána csak kiment Hamilton is, de nehezen hozott össze gyors kört, ám végül egy harmadik pozíciót begyűjtött. Rosberg és Ricciardo is próbálkozott még, de egyikük sem tudott javítani, míg Vettel ingerült rádióüzenettel zárta az időmérőt („ez egyre rosszabb gyerekek”), miután gyengébb időt ment, mint a Q2-ben.