Rétvári nem cáfolta, hogy gimnázium nélkül maradhatnak városok

Forrás: Vs.hu/Kozma Zsuzsi

-


Napirend előtti felszólalásban sorolta fel a Parlamentben Hiller István MSZP-s képviselő azokat a településeket, ahol szerinte megszűnhet a gimnáziumi oktatás egy friss rendeletmódosítás miatt. (A településlistát Berkecz Balázs Együtt-politikus blogján megnézheti, ugyanitt bővebben is olvashat a témáról.)


A felszólalásra Rétvári Bence válaszolt, az Emmi államtitkára, KDNP-s politikus azt mondta, Hiller a "dramaturgiailag jó" felsorolásával valószínűleg azokat a településeket próbálta elsorolni, ahol eddig vegyes intézmények voltak, azaz gimnázium és szakközépiskola együtt működött. „Ezek kerülnek most szétválasztásra", több intézmény az Emmitől az NGM-hez kerül, fogalmazott Rétvári, hozzátéve: a rendszer logikája igyekszik megváltozni, hogy korszerű, hasznosítható tudást kapjanak a fiatalok. Hozzátette:


ezeken a településeken nem szűnik meg a középfokú oktatás, lesz, ahol gimnázium marad, és lesz, ahol szakközépiskola.

Mindenki tud majd érettségit szerezni, de lehet, hogy előbb szakközépiskolában kap tudást, tette hozzá, majd hosszan sorolta a kormány eredményeit a pedagógusbérek emelését, különböző ösztöndíjak létrehozását illetően.