Részegen, direkt hajtott a gyalogosok közé

-

Egy 38 éves férfi Vaskúton ittas állapotban az autójával elütött egy helybéli nőt, majd áldozatát magára hagyva elhajtott a helyszínről .


A 38 éves vaskúti férfi 2015. október 11-én, hajnali 1 óra 40 perc körüli időben Vaskúton erősen ittas állapotban beszállt az autójába, ami egy parkolóban állt. Nagy gázadással el is indult,l és a járművet szándékosan az út túloldalán álló gyalogos csoport felé irányította - írja közleményében a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádlott az autójával keresztülhajtott az úton, majd egy italbolt előtt, a járdán az egyik gyalogost - aki nem tudott félreugrani a jármű elől – elütötte. A baleset után a vádlott hátratolatott és elhajtott a helyszínről Baja irányába annak ellenére, hogy észlelte a gyalogos elütését. A baleset miatt a sértett nő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket – medencéjének zúzódását és gerincrándulást – szenvedett.

Az ittas vádlott e tettével a gyalogosok életét, testi épségét szándékosan közvetlen veszélynek tett ki, az egyik gyalogosnak pedig még sérüléseket is okozott. Ráadásul azzal, hogy elhajtott a helyszínről, nem nyújtott tőle elvárható segítséget sem a láthatóan sérült gyalogosnak - olvasható a közleményben.

A többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben az ügyész végrehajtandó börtön, közügyektől eltiltás és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta. Bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.