Részben felmentették a szexuális bűncselekménnyel vádolt focistát

Fotó: Getty Images / Nigel Roddis

-

Egy vádpontban nem találta bűnösnek a bíróság a tettét beismerő Adam Johnsont. Egy másik vádpont alapján viszont még elítélhetik.


A korábbi angol válogatott futballistát, Adam Johnsont egy bradfordi esküdtszék nem találta bűnösnek egy 15 éves lánnyal folytatott szexuális kapcsolat vádjában.

A Sunderland korábbi 12-szeres válogatott játékosa a tárgyalás során elismerte, hogy egy alkalommal, tavaly januárban autójában megcsókolta az akkor 15 éves sértettet, illetve, hogy benyúlt a szoknyája alá, azonban tagadta, hogy további lépéseket tett volna, ahogy azt is, hogy a lány orálisan kielégítette, ahogy azt a tárgyalás során állította. Az esküdtszék véleménye szerint a csók ténye, valamint az, hogy a futballista a sértett szoknyája alá nyúlt, vitathatatlan, azonban orális szexre szerintük sem került sor.

Johnson azt állította, hogy nem tudta mennyi idős a lány, aki a klub bérletese volt, és rajongott a focistáért, akit rendszeresen megvárt a mérkőzések után, hgy aláírást kérjen tőle. 2014 utolsó napján kezdtek – többnyire szexuális tartalmú – üzeneteket váltani, majd január közepén találkoztak is, amikor Johnos egy dedikált Sunderland-mezt adott a lánynak. Ezt követte az ominózus találkozás a focista Range Roverjében.

A nyolc nőből és négy férfiból álló esküdtszék kedden ült össze, döntését azonban csak szerdán hozta meg. Még egy további vádpontban a napokban várható ítélet.