Repülővel húzott banneren követelték Klinsmann kirúgását

Fotó: Getty Images / Patrick Smith

-

A német edzőből annyira elege van néhány amerikai drukkernek, hogy a sorsdöntő vb-selejtező előtt is inkább vele foglalkoztak.


#rúgják ki Klinsmannt, egy picit le van maradva (#fire klinsmann he’s a tiny little bit behind) – ezt a mondatot húzta maga után egy repülőgép kedden este az Egyesült Államokbeli Columbusban lévő MAPFRE Stadion fölött az USA–Guatemala vb-selejtező előtt.A gesztus azért is volt különösen értékes, mert egy, a 2018-as világbajnokság szempontjából a válogatottra nézve sorsdöntő találkozó előtt fokozták vele a hangulatot. Az amerikaiak ugyanis még szombaton 2-0-ra kikaptak Guatemalától, és egy újabb zakóval szinte biztos, hogy már a selejtezők első körében búcsúztak volna – egy Trinidadot, Guatemalát és St. Vincent és Grenadines-t felvonultató, nem éppen félelmetes csoportból. A jenkik válaszul 4-0-ra nyertek, és két fordulóval a csoportkör zárása előtt egy pont előnyre tettek szert Guatemalával szemben.


Nem szeretik, és soha nem is szerették


Az amerikai drukkerek már régóta fújnak a válogatottjukat 2011 óta irányító, játékosként világbajnok (1990) német szakemberre. Főleg azóta, hogy a 2014-es világbajnokság előtt kihagyta a csapatból a válogatott történetének legeredményesebb játékosát Landon Donovant. A banner szövegével a kapitány akkori szavaira utaltak.

„Edzői pályafutásom egyik legnehezebb döntése volt, hogy megmondjam egy olyan játékosnak, mint ő (azaz Donovan), hogy nem lesz ott a 23-as keretben. A Brazíliába utazó csapat érdekeit kell szem előtt tartanom. És most, úgy vélem, a többi srác egy picivel előtte jár.”


Te meg le vagy maradva!

Nálunk mikor utáltak így szövetségi kapitányt? Sorsdöntő vb-selejtező előtt repülővel húzott banneren kérték, hogy rúgják már ki végre Jürgen Klinsmannt az amerikai válogatottól.

Posted by VS.hu Sport on Wednesday, March 30, 2016

A felháborodás már akkor is nagy volt, de az amerikaiak Klinsmann döntése – és a szurkolók várakozása – ellenére nem szerepeltek le. A nyolcaddöntőben búcsúztak, miután egy nagyon jó meccsen 2-1-re kikaptak a belgáktól.

Klinsmann távozását ennek ellenére azóta is az ország labdarúgásának több prominens szereplője követeli, többek között Landon Donovan, és az amerikai női fociválogatott legendája, Abby Wambach is.