Rengeteg változás lesz a hétvégétől a fővárosi közlekedésben

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Csak, hogy párat említsünk: három, egymást követő novemberi hétvégén sem fog megállni a 2-es metró a Széll Kálmán téren,, az 1-es villamos pedig megosztva fog közlekedni.


Két novemberi hétvégén is megosztva jár majd az 1-es villamos


November 14-én, szombaton az első járat indulásától november 15-én, vasárnap az utolsó járat indulásáig, és ugyanígy november 21-én, valamint november 22-én is, az Árpád híd metrómegálló és Zugló vasútállomás között 1-es jelzéssel villamospótló busz közlekedik a Hungária körúti felüljáró javítása miatt. Így az 1-es villamos megosztva közlekedik majd a Bécsi út/Vörösvári út és a Lehel utca/Róbert Károly körút, valamint Zugló vasútállomás és az Etele út/Fehérvári út között.


Három hétvégén az M2-es metró megállás nélkül halad át a Széll Kálmán téren

A Széll Kálmán téri metróépület felújítása három egymást követő novemberi hétvégén – november 14-15-én, 21-22-én, majd 28-29-én – folytatódik. Ezért a metró ezen a három hétvégén a Széll Kálmán téren megállás nélkül áthalad. Az állomás pótlására M2-es jelzéssel pótlóbusz indul a Batthyány tér és a Széll Kálmán tér között, továbbá meghosszabbított útvonalon, Budakeszi és a Batthyány tér között járnak a 22-es buszcsalád járatai.


A Széll Kálmán téri metróépület felújítása három egymást követő novemberi hétvégén – november 14-15-én, 21-22-én, majd...

Szerző: BKK - Budapesti Közlekedési Központ2015. november 11.

Újabb változások a dél-budai villamosvonalakon

November 14-étől (szombattól) november 22-éig (vasárnapig) a BKV Zrt. villamospálya-karbantartást végez a Bartók Béla úton a Szent Gellért téri metrómegálló és a Móricz Zsigmond körtéri metrómegálló között, valamint a Kosztolányi Dezső téren, ezért ezen a szakaszon szünetel majd a villamosközlekedés. A pályafelújítási munkák idejére pedig változik a dél-budai villamosvonalak forgalma. A változásokról bővebben az alábbi linken tájékozódhat.


November 14-étől (szombattól) november 22-éig (vasárnapig) a BKV villamospálya-karbantartást végez a Bartók Béla úton a...

Szerző: BKK - Budapesti Közlekedési Központ2015. november 12.

Jó híre is van a BKK-nak: enyhül a káosz a Széll Kálmán téren


Bár a metró nem fog megállni itt, de számos, a tér felújítása miatt bevezetett forgalomkorlátozást feloldanak. Megnyitják a forgalom előtt a Szilágyi Erzsébet fasor–Széll Kálmán tér–Krisztina körút nagy csomópontot, így például újra két-két sáv vezet majd a Krisztina körút–Szilágyi Erzsébet fasor útvonalon mindkét irányba, és ismét lehetséges lesz a Szilágyi Erzsébet fasorból a Széll Kálmán térre balra kanyarodni. További változások az alábbi linken.


Vasárnap délutántól látványos és érezhető javulás áll be a Széll Kálmán tér közlekedésében, ugyanis számos, a tér felújí...

Szerző: BKK - Budapesti Közlekedési Központ2015. november 12.