Komoly támogatást kap a sármelléki repülőtér

Forrás: Hévíz Balaton Airport

-


Ötmilliárd forintból újíthatják fel a következő években a hévíz-sármelléki repülőteret, amelyet egy négymilliárd forintos beruházásnak köszönhetően gyorsforgalmi út köt majd össze az M7-es autópályával – olvasható a Magyar Idők keddi számában.

A lapnak Papp Gábor, Hévíz polgármestere nyilatkozott, aki elmondta, hogy ebből az összegből szeretnék felújítani a repülőtér külső és közvetlen belső részét, közművesítenék a területet, meghosszabbítanák a kifutópályát, korszerűsítik a repülést segítő technikai berendezéseket és fejlesztik az úgynevezett cargoképességeket.

A fejlesztés a Balaton térség megújítását célzó csomag egyik eleme, amely a 2014–2020-as uniós fejlesztési ciklusban kb. 300 milliárd forintot juttat a régióba. A fejlesztési terv további négymilliárdot irányoz elő a Balatonszentgyörgy–Fenékpuszta–Keszthely elkerülő szakasz és az M7-es autópálya közötti szakasz gyorsforgalmi úttá fejlesztésére.

(Update: Hévíz önkormányzatának a VS.hu-hoz eljuttatott levele alapján a Magyar Időkben megjelent információkkal ellentétben Széles Gábornak nincs tulajdonrésze a a repülőteret üzemeltető Hévíz-Balaton Airport Kft-ben. A cég 100 %-os tulajdonosa Hévíz városa.)