Rengeteg hús rothad egy líbiai kikötőben

-

Bengáziban már járványveszély van, mert a belharcok miatt lezárt kikötőben hónapok óta áll nagy mennyiségű hús, tejtermék és zöldség. Vasárnap 26 órán át tartó áramszünet kezdődött a városban, az állami áramszolgáltató vállalat szóvivője pedig arra figyelmeztetett, hogy a villamos hálózat az összeomlás szélére került.


A hús és a többi élelmiszer import révén került Líbia második legnagyobb városának kikötőjébe. A konténerek egy részét ugyan korábban hűtőházakba vitték a raktárosok, de mivel mindennaposak az áramkimaradások, ez feleslegesnek bizonyult.
A több mint 600 ezer lakosú városban és környékén orrfacsaró a bűz, és az egészségügyi hatóság szerint egyre nagyobb a veszély, hogy megbetegedéseket okoz a romlott élelmiszer.

Bengáziban hónapok óta összecsapások folynak az iszlamista csoportok és a hadsereg között. Líbiában jelenleg két rivális kormány és parlament van hatalmon. A nemzetközileg elismert Abdalláh asz-Száni kormányfő székhelye jelenleg az ország keleti részében, Tobrukban van, a fővárost, Tripolit pedig a Fadzsr Líbia (Líbia Hajnala) nevű iszlamista milícia foglalta el.