Rengeteg háztartásban nincs áram a hétfői vihar miatt

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

A tűzoltóknak rengeteg helyre kellett kiszállniuk, főleg a fővárosban és a Balaton déli partján. 8-9 ezer fogyasztónál még mindig nincs áram.


Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője, Hajdu Márton az M1 reggeli műsorában azt mondta, kedd reggelig országszerte több mint 350 helyszínre riasztották a tűzoltókat. A legtöbb bejelentést a fővárosból és az agglomerációból kapták, de a Balaton déli partján, több Somogy megyei településen is számos kár felszámolásában kell még segítenie a katasztrófavédelemnek.


Az OKF szóvivője szerint főként a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, valamint leszakadt faágak, kidőlt fák okoztak problémát.


Budapesten 31 elektromos alállomást öntött el a víz, ezekből eltávolították a csapadékvizet, és a tömegközlekedés elősegítésére az aluljárókból is szivattyúzták a vizet a tűzoltók.

Boross Norbert, az Elmű szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vihar és a heves esőzés következtében 26 helyen áztak be pincék, főként a pesti oldalon, emiatt mintegy 40 ezer háztartásnál kapcsolták le az áramot biztonsági okból.

Megkezdődött a szivattyúzás, és a berendezések szárítása, így reggel hat órakor már csak 16 helyszínen, 8-9 ezer fogyasztónál nem kapcsolták vissza az áramot.