Rengeteg füvet találtak egy ágy alatti rejtekhelyen Érden

Forrás: police.hu

-

Százötvenhét tő vadkendert, ezer grammnál több növényi anyagmaradványt, valamint drogtermesztéshez szükséges eszközöket találtak a nyomozók egy érdi garázsban.


A rendőrök szerda reggel azért mentek ki az érdi helyszínre, mert információjuk volt arról, hogy kábítószert termesztenek a házban. A lakás egyik szobájában az ágy alatt padlóba vágott lejárót találtak, amely a garázsba vezetett. A garázs eredeti ajtaját a házban lakó 27 éves K. Tamás befalazta. A helyiségben a nyomozók kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket és berendezéseket, 157 tő vadkendert, valamint becsomagolva több mint 1000 gramm növényi anyagmaradványt találtak.


Az igazságügyi szakértő előzetes véleménye szerint a fellelt növény és növényi maradvány kábítószernek minősül, de hogy mennyi az értéke, azt csak alaposabb elemzés után lehet majd megmondani – mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Beluzsárné Belicza Andrea.

Az érdi férfit kábítószer-kereskedelem elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.