Rengeteg fát vághatnak ki a Római-parton is

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

Hamarosan jöhet a végleges döntés.


A Népszabadság értesülései szerint nagyobb fokozatba kapcsol a mobil gát építése, hiszen a Fővárosi Közgyűlés még ebben a hónapban tárgyalja a 10 milliárd forintos kérdést.

Tarlós István főpolgármester szerint ennyi pénz elég kell, hogy legyen, ha pedig mégsem, úgy a 90 milliárdos EIB-hitelkerethez nyúlnának, de maradt pénz a Főgáz-részvények értékesítéséből is. A tervek szerint az összeg nyújtotta lehetőségekbe a partfal védelme mellett új közterek kialakítása, kerékpárút, nyilvános illemhelyek és a parkosítás is belefér.

Tarlós szerint az indokolja a beruházást, hogy a Római-part jelenleg elhanyagolt, szemetes, és egyáltalán nem szolgálja a pihenést, „különösen szombat-vasárnap hajnalonként nyújt lehangoló látványt”.

A projektnek 1500 fa is az áldozata lesz, Tarlós szerint ennyit kell majd kivágni a parton, a Népszabadság összegzése szerint gyakorlatilag az összeset. „Cserébe megvédhetnek 70 hektárt, beleértve 53 ezer ember vagyonvédelmét” – hangsúlyozta a főpolgármester, aki viszont azt nem tudja, hogy kártalanítja-e valaki a parton lévő vendéglátóipari egységek tulajdonosait.