Rendőrt hívtak a bevándorlóknak nézett közmunkásokra

-

Kicsit keserű szájízzel mentek haza a jutalomútról.


24 bőszénfai közmunkást vitt el jutalomútra a helyi polgármester. Éppen Pakson ebédeltek, amikor rendőrök érkeztek ki hozzájuk – számolt be róla a Sonline.hu.


A polgármester, Nyitrai István szerint a galiba azzal kezdődött, hogy korán érkeztek oda ahhoz az étteremhez, ahol már napokkal korábban asztalt foglaltak, és így akadt fél óra szabadidejük. A közeli lakótelep egyik lakosa hívta rájuk a rendőrséget, mert azt hitte, menekültek vannak a városban.

Két fiatal rendőr érkezett ki hozzájuk, de amikor meglátták, hogy a kisbuszuk oldalán Darányi Ignác Terv feliratú matrica van, rájöttek, félreértésről van szó.


Egy kicsit azért bántott minket a történet, keserű volt a szánk íze, hiszen a fiúk és a lányok is keményen dolgoztak egész évben, s bennünk motoszkált, hogy úgy látszik, olyan időket élünk, hogy mindenki mindenkit feljelent, de szerencsére a kirándulás hangulatát mindez nem törte meg. Hazafelé már ugrattuk is egymást a történtekkel

– mondta Nyitrai István.


A faluban egyébként 36 közmunkás dolgozik, de nem mindenki mehetett el, valakinek egyéb elfoglaltsága volt, valakinek pedig elégedetlen volt az önkormányzat a munkájával.

Nem ők az első csoport, akit menekülteknek néztek. Egy alkalommal Kiskunhalasi túrázókat gondoltak menekülteknek, egy másik alkalommal pedig Nagymágocson dolgozó földmérők és közmunkások gondolták azt egymásról, hogy biztosan illegális határátlépők.


A kiskunhalasi eset 5:25-től