Rendőrökre támadó férfit lőttek le Jeruzsálemben

-

Senkit sem tudott megsebesíteni a késelő.


Egy katonai gyakorlóba öltözött, késes támadót lőttek le izraeli rendőrök Jeruzsálem damaszkuszi kapujánál szerdán – írja a CNN. A férfi azért tűnt fel a rendőröknek, mert zavartan viselkedett, amikor azonban megközelítették, késével a rendőrök felé szúrt, majd egy másik csoport felé vette az irányt. A rendőrök ezután lelőtték a férfit.

A mostani a sokadik késes támadás Jeruzsálemben egy hét alatt. Szombaton két rendőrökre támadó palesztin férfit lőttek le. Kedden pedig több támadás is történt, amelyek során három izraeli állampolgár életét vesztette, többen pedig megsebesültek.

A rendőrség egyelőre nem talált kapcsolatot a késes támadók és ismert terrorszervezetek között. Igaz, a Hamasz örömét fejezte ki a terrortámadások után, hősöknek nevezve az elkövetőket.

Haifában egy izraeli zsidó támadott meg egy férfit, akit arabnak vélt. Emellett voltak erőszakos cselekedetek Netanya tengerpartján és a palesztin területeken is. A Gázai övezet északi részén található Huwware katonai ellenőrző pontnál, valamint a Beitn Hanoun ellenőrző pontnál pedig lövöldözés is volt.