Rendőrök végeztek a kaliforniai ámokfutóval

Forrás: WLWT Cincinnati

-

Egy iskola előtt lőtték le a gyanúsítottat, a gyerekeket evakuálták.


Öten meghaltak a kaliforniai lövöldözésben. A CBS szerint a lövöldözés Rancho Tehama általános iskolája előtt zajlott. Az öt áldozat között van a gyanúsított is. Három sebesült gyermeket és egy felnőttet helikopterekkel szállították kórházba.

A Tehama megyei seriff hivatala szerint az ámokfutóval a rendőrök végeztek, személyéről egyelőre nem közöltek adatokat. A lövöldözés állítólag az ámokfutó otthonánál kezdődött, majd az iskola előtt folytatódott. Az iskolát lezárták, a diákokat biztonságos helyre szállították.

A halálos áldozatok száma még nőhet. Phil Johnston a seriff munkatársa azt mondta: az egyik gyermeket az iskola előtt érte a halálos lövés, a másikat pedig akkor, amikor egy teherautóba szállt be egy nővel. A nő súlyosan megsebesült, a kórházban legalább hét gyermeket és felnőttet ápolnak. Johnston szerint az ámokfutó félautomata fegyverével vaktában lövöldözött. A nyomozók két kézifegyvert is találtak nála.

Jerry Brown kaliforniai kormányzó közleményben fejezte ki együttérzését a lövöldözés áldozatainak és hozzátartozóiknak, és sokkolónak nevezte a történteket.

Rancho Tehama a kaliforniai fővárostól, Sacramentótól mintegy 250 kilométernyire északra fekszik.