Rendőrök védték első munkanapján Cecil gyilkosát

-

Walter Palmert dühös tüntetők várták rendelője bejáratánál.


Rendőri védelem mellett állt újra munkába Walter Palmer amerikai fogorvos, aki hat hétig kerülte a nyilvánosságot, miután világméretű felháborodást váltott ki, hogy elejtette Zimbabwe ikonikus oroszlánját, a koromfekete sörényéről híres Cecilt.

Az 55 éves férfi újságírók népes és tüntetők maroknyi csoportjának jelenlétében, rendőrök és biztonsági kamera védelme alatt lépett be a minnesotai Bloomingtonban lévő, River Bluff nevű fogorvosi rendelőjébe, ahol mintegy fél tucat állatvédő követelte, hogy adják ki Zimbabwénak az afrikai országban orvvadászattal vádolt fogorvost. A kiabáló demonstrálók gyilkosnak nevezték Palmert, és követelték azt is, hogy hagyja el városát. A fogorvost a rendelő bejáratánál falragaszok fogadták, amelyeken arra szólították fel, hogy a jövőben a veszélyeztetett állatok javára adakozzon pénzéből, „amelyből szemlátomást rengeteg van neki”.

Palmer nem válaszolt az őt faggató riporterek kérdéseire, a rendőrök pedig csak addig maradtak a rendelőnél, amíg az utolsó újságíró is távozott.

Zimbabwéban júliusban azt közölték, hogy kérték Palmer „mint külföldi orvvadász” kiadatását, az ügyben azonban mindeddig nem történt újabb fejlemény. A vadásztatás jól jövedelmező üzletét féltve a hararei kormány szemlátomást nem forszírozza a kiadatását, nem történt meg a kiadatási kérelem előfeltételének számító vádemelés sem.