Rendőrök jártak a Simicska-oszlopokat őrző cégnél

Fotó: VS.hu / Hirling Bálint

-

Az ATV értesülései szerint többször is rendőrök jelentek meg annak a biztonsági cégnek a telephelyén, amelyik Simicska lebontásra váró hirdetőoszlopait védte. A miniszterelnöki főtanácsadó szerint akár a cég engedélyeinek bevonására is sor kerülhet.


Ahogy arról a VS.hu is beszámolt, burleszkbe illő jelenet alakult ki a Mahir biztonsági őrei és a Budapest Közút Zrt. emberei között, mikor az utóbbiak megkísérelték lebontani a Mahir hirdetőoszlopait. A rendőrök eleinte nem avatkoztak közbe, majd megkérték a biztonsági őröket, hogy lépjenek hátrébb – akik ezt csak ideiglenesen teljesítették, mielőtt újból körbevették az oszlopot.


Magyar György, a Mahir Cityposter Kft. jogi képviselője arról tájékoztatta az ATV-t, hogy „kedd este 9 körül rendőrök jelentek meg az oszlopokat őrző egyik cég telephelyén. Mivel nem találtak ott senkit, szerda délelőtt megismételték a látogatást, ám ismét lyukra futottak.”

Magyar György információi szerint azokat a biztonsági embereket kereshették, akiket előzőleg a rendőri akciók során igazoltattak. Szerinte, amennyiben a rendőrség tényleg járt a telephelyen, az kimeríti a hivatali visszaélés fogalmát, és a cégnek az ügyészséghez kellene fordulnia.

Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó szerint a cég és a főváros között polgári jogi vita van, amelybe a kormány nem avatkozik bele, ugyanakkor a jogszerű, a rendőrség által is biztosított munkálatok akadályozása már belbiztonsági kérdés. Elmondta, hogy akár bevonhatják egy biztonsági cég összes engedélyét, amennyiben az jogellenesen viselkedik a rendőrséggel szemben.

A szintén Simicska Lajoshoz tartozó MNO.hu címlapján kedden apróhirdetés jelent meg, amelyben a Mahir Cityposter Kft. biztonsági őröket toboroz.