Rendezőlegenda előtt tiszteleg az új cannes-i plakát

-


Nyilvánosságra hozták a 69. cannes-i filmfesztivál hivatalos plakátját, amihez Jean-Luc Godard A megvetés (Le Mépris) című, 1963-as filmjét használták fel.


A május 11. és 22. közt zajló fesztivált Michel Piccoli nyitja majd meg, aki A megvetés férfi főszereplője is volt. Azért választották ezt a filmet és főszereplőjét, mert A megvetés maga is a filmkészítésről szól (többek közt), főhőse egy forgatókönyvíró, aki művészi és magánéleti krízisbe kerül.

De persze a lépcsőkön a vakító napfényben a tenger felé sétáló figura a cannes-i filmfesztivál helyszínét is szimbolizálja.

Az idei fesztivál zsűrielnöke George Miller, a Mad Max-filmek alkotója lesz.

A programból hivatalosan még nem jelentettek be semmit, de több megbízható szaklap is tényként írta meg, hogy Jodie Foster Money Monster című rendezése (előzetes) szerepel majd a fesztivál programjában. A filmben George Clooney egy pénzügyi tévéműsor házigazdáját alakítja, akit élő adásban ejt túszul egy férfi (Jack O'Connell), aki mindenét elveszítette egy elcsalt befektetés miatt. Julia Roberts játssza a műsor producerét, aki úgy dönt, nem szakítja meg az adást.