Remake készülhet a Fantasztikus labirintusból

Fotó: Archives du 7eme Art / Jim Henson Productions

-

Még nem világos, hogy az 1986-os filmet csak újraforgatják – immár David Bowie nélkül –, vagy egy második részt toldanak hozzá.


A mára legendássá vált Fantasztikus labirintus (Labyrinth) rendezője, Jim Henson 1986 óta nem csinált játékfilmet, és ebben közrejátszott az is, hogy a Fantasztikus labirintust nem fogadták jól a debütálásakor, kevés bevételt hozott. Később viszont alapdarabbá vált, ami részben annak köszönhető, hogy Jennifer Connelly mellett David Bowie játszotta benne a főszerepet a glam rocksztáros Kobold királyként. Trevor Jones mellett Bowie írta egyébként a zenét is hozzá.


Most úgy néz ki, hogy a Sonyhoz tartozó TriStar produkciós cég meg tudott állapodni Jim Hensonnal, hogy újra vászonra vigyék a filmet, arról azonban még nincs információ, hogy egy remake-et készítenének, vagy pedig egy második részt. A forgatókönyvért viszont a Galaxis őrzőinek társ-forgatókönyvírója, Nicole Perlman felel – írja a Hollywood Reporter.

Egyelőre nem tudni, hogy a Monty Pythonból ismert Terry Jones, aki az eredeti forgatókönyv a társszerzője volt, benne lesz-e az új csapatban.