Rekordösszegű nyeremény várható az amerikai lottón

-

A becslések szerint 900 millió dollárt vihet haza, aki a Powerball lottón mind a hat számot eltalálja. Óriási a lelkesedés. A számokat helyi idő szerint szombat este húzzák ki.


November elejétől - amikor még csak 40 millió dollár volt a főnyeremény - senkinek sem volt telitalálata a lottón. A szerdai húzás óta olyan hatalmas volt az érdeklődés a szerencsejáték iránt, hogy csak New York államban szombat reggel óta óránként 1,7 millió lottózót regisztráltak a kasszáknál. Iowa állam egyes üzleteiben már pénteken elfogytak a szelvények, újakat kellett rendelni - mondták az illetékesek.

Ha a szombat esti húzáson sem találtja el senki az 5+1 számot, jövő szerdán 1,3 milliárd dollárra hízhat a főnyeremény.

„Soha nem láttunk ilyen nagy összegű jackpotot. Számunkra is új ez az élmény” - mondta Gary Grief, a texasi lottó igazgatója.

Az eddigi legnagyobb jackpot 656 millió dollár volt az Egyesült Államokban, amelyet 2012 márciusában három nyertes vitt el a Mega Millions elnevezésű lottón. A Powerballt az Egyesült Államok 44 tagállamában, valamint a szövetségi területen lévő Washingtonban, továbbá Puerto Ricóban és az Amerikai Virgin-szigeteken lehet játszani.

A „mire költené” válasz nyertese viszont már megvan: „kokainra és kurvákra” - mondta a férfi, aki később azzal érvelt, hülye kérdésre adott hülye választ, családja van.A briteknél is tombol a lottóláz: a mai számhúzása után a győztes, rekordnyereményt, 57,8 millió angol fontot, vagyis mintegy 24 milliárd forintot vihet haza, ha eltalálja a számokat.


Itthon nem volt ötös a lottón, jövő héten több mint 1,3 milliárd lehet a nyeremény.