Rekordnyereség a Szerencsejáték Zrt.-nél

-

Minden idők legjobb eredményét produkálta tavaly a Szerencsejáték Zrt., a 243,3 milliárd forint árbevétel 30,6 milliárd forinttal haladja meg az előző évit, ami több mint 14 százalékos növekedést jelent.


A cég szerint ennek egyik oka, hogy kihasználták a játéktermek bezárását, de a lakossági reálkeresetek növekedése is magyarázata lehet a vártnál erőteljesebb növekedésnek - olvasható a Világgazdaság szerdai cikkében. Jelentősen növelte a bevételeket a sportfogadás is: a tippmix tavalyi bevétele megelőzte az ötöslottó forgalmát. Az adózás előtti eredmény 12,8 milliárd forint lett, a játékosokat megillető nyeremény levonása után a társaságnál maradó tiszta árbevétel pedig 106,8 milliárd forint.
A társaság tudatta: a különféle adókkal, járulékokkal, valamint a vissza nem igényelhető áfával együtt összesen 62,5 milliárd forinttal járult hozzá az állami költségvetéshez. Az értékesített játékok összesen 46 milliárd forintnyi játékadójából a törvényi előírás alapján 21,4 milliárd forint címzetten a kultúra, a filmművészet és a sport támogatását szolgálta.