Rekordközelben a győri női kézisek

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Ismét kupadöntőbe jutott a címvédő Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. Ha a döntőt is behúzza, beéri az örökrangsort vezető Vasast.


Női Magyar Kupa, négyes döntő (Szigetszentmiklós), elődöntő:
Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria 25-24 (15-11)

A sorsolás szeszélye folytán a címvédő Győr és a bajnok FTC már az elődöntőben találkozott. A Bajnokok Ligája április eleji negyeddöntőjében az ETO mindkét meccsen nagy különbséggel győzte le fővárosi riválisát, és összesítésben 71-41-gyel került a Final Fourba.

A szombati MK-találkozót viszont az FTC kezdte jobban, köszönhetően a spanyol Nerea Pena három góljának, de a Győr 3-3-nál egyenlített. A Ferencváros egy ideig tartotta a lépést legnagyobb hazai riválisával (6-6), amely azonban az első félidő felénél – Yvette Broch és Heidi Löke eredményességének köszönhetően – négy góllal ellépett (11-7), és ezt a különbséget Görbicz Anita találataival a szünetig megőrizte.

Térfélcsere után egy ideig nem változott számottevően a játék képe, és így a különbség sem (23-18). A hajrát szorossá tudta tenni a Ferencváros (25-24), de az egyenlítésre nem volt ideje és lehetősége.

A Győr 2005 óta – sorozatban – szerezte mind a 11 MK-diadalát, és az FTC is 11-szeres kupagyőztes (1967 és 2003 között). Vagyis a szombati győztesnek maradt esélye, hogy beérje a 12-szeres kupagyőztes Vasast.

A másik elődöntőben: Érd–Fehérvár 25-23

Vasárnap:
a 3. helyért: FTC–Fehérvár 15.45
döntő: Győr–Érd 18.00