Rekkenő, tikkasztó, perzselő, frissítő

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

Vannak biztató jelek, de azért nagy lesz a hőség.


A köpönyeg. hu előrejelzése szerint péntek délelőtt ragyogóan napos, száraz idő lesz. Délután a napsütés mellett erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan (elsősorban az Alföldön és a Dél-Dunántúlon) zápor, zivatar is kialakul. Egy-egy hevesebb zivatarcellában felhőszakadás és jégeső is lehet, viharos széllökésekkel. Reggel 15 és 21 fok közé süllyed a hőmérséklet. Délután folytatódik a rekkenő hőség: 33-37 fok várható.

Szombat hajnalban délkeleten még előfordulhat zivatar, de nappal gyorsan csökken a felhőzet és túlnyomóan napos időjárás alakul ki. A délkeleti szél megélénkül. Forró lesz a levegő: 35 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap napos idő lesz, csak fátyolfelhők szűrhetik a perzselő napsütést. A reggeli 20 fokról délutánra 35 fok köré melegszik a levegő.

A jövő hét elején derült, napos, száraz időre van kilátás. A hőmérsékletben nem lesz változás, marad a tikkasztó forróság 35 fok körüli csúcsértékekkel. A folytatás. Jövő hét végétől viszont mérséklődhet 30 fok köré a nagy meleg. Ekkortól minden nap kialakulhat frissítő zápor, zivatar – írja a köpönyeg.hu.