Rejtélyes gyilkos adagolja a mérgezett infúziót a japán kórházban

-

Jokohamában az utóbbi hónapokban megugrott az elhalálozások száma.


Kórházi alkalmazott lehet az elkövető, aki legalább 2 idős beteget gyilkolt meg infúzióba csempészett méreggel egy jokohamai kórházban. A város Kanagava negyedében működő Ogucsi Kórház szeptember 20-án jelezte a rendőrségnek, hogy feltehetőleg megbabrálták az intézmény néhány infúziós zsákját. Két 88 éves pácienst mérgeztek meg. A nyomozók nem találtak lyukakat az infúziós zsákokon, de nagyjából 10 olyan használaton kívüli zsákot találtak a kórház negyedik emeleti nővérszobájában, amelyek csomagolásán lyukakat fedeztek fel.

A nyomozók szerint valaki ezeken keresztül próbálhatott meg olyan, a szappanokban és mosószerekben gyakran előforduló, úgynevezett felületaktív anyagokat fecskendezni a zsákokba, amilyeneket a két áldozat meggyilkolásához is használtak. A kórházakban gyakran használnak felületaktív anyagokat a fertőtlenítéshez, ám az emberi szervezetbe jutva ezek az anyagok mérgezőek lehetnek.

A páciensek a szeptember 17-ével kezdődött háromnapos hosszú hétvégén haltak meg, amikor csak kevés ügyeletes volt a kórházban. Az intézmény bejárata zárva volt, és biztonsági őrök is szolgálatban voltak.

Július óta szokatlanul sok (46) másik páciens is meghalt a kórház negyedik emeletén. Augusztus közepe és szeptember közepe között volt néhány nap, amikor négy-öt páciens is elhunyt, ám mivel semmilyen kórházi fertőzésre utaló jelet nem találtak, annak tudták be a magas halálozási rátát, hogy sokkal több végső stádiumban lévő beteget vettek fel.

A rendőrség munkáját nehezíti, hogy a holttestek nagy részét már elhamvasztották.