Rejtélyes éjszakai fénycsóva miatt pánikolt Kalifornia

-

A katonaság meglepte a békés kaliforniaiakat.


Orange County felett egészen gyors sebességgel húzott végig egy fénycsóva az éjszakai égbolton, alaposan ráijesztve a kaliforniaiakra. A megyei seriff később lehűtötte a pánikolókat azzal, hogy a titokzatos fény egyáltalán nem titokzatos: a kaliforniai partok melletti tengerészeti tesztek eredménye. A légügyi hatóságok figyelmeztettek is a lehetséges katonai aktivitásra.

Ez sem akadályozta meg az embereket abban, hogy találgatásokkal és természetesen videókkal árasszák el a közösségi médiát. A rendőrségre rengeteg bejelentés érkezett, az emberek üstökösre, atombombára gyanakodtak.

Az amerikai szövetségi légügyi hatóság pénteken jelezte, hogy a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtéren megforduló járatok kikerülik majd a Csendes-óceáni partszakaszt, azt azonban akkor még nem indokolták meg, hogy miért, csak jelezték, hogy katonai tevékenység zajlik a térségben. A kaliforniai sajtó megerősítette, hogy az embereket lázban tartó fénycsóva a USS Kentucky tengeralattjáróról kilőtt (nem éles) Trident rakétáé volt. A fényt 600 km-re északra, San Franciscóban, sőt Nevada és Arizona államban is látták.