Rejtély, hogy áll Rogán vagyonosodási ügye

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt / MTI/Szigetváry Zsolt

-

A NAV adótitokra hivatkozva nem ad ki információt.


Rogán Antal a választás előtt pár nappal jelentette be, hogy adóhatósági vizsgálatot kért maga ellen. „Lesz részletes adóhivatali vizsgálat, ha a hivatal befejezi a vizsgálatot, annak eredményét közölni fogom” - mondta az InfoRádióban Rogán.

Bár az InfoRádióban már múlt időben fogalmazott, nem tudni, mikor kérte maga ellen a vizsgálatot.

Hétfőn az azt firtató kérdésre, hogy kért-e vizsgálatot, illetve hogy áll az ügy, Rogán mindössze annyit mondott:

„Az ilyesmi sohasem egy egyszerű dolog, ha van eredménye, tájékoztatom a sajtót.”

Megkerestük a Nemzeti Adó és Vámhivatalt, hogy Rogán Antal mikor kezdeményezett maga ellen vagyonosodási vizsgálatot vagy más eljárást, hol tart az ügy. Azon kívül, hogy a NAV vázolta, mi is a vagyonosodási vizsgálat, kiderült, hogy egy komplex, bonyolult és hosszú folyamat. A Rogánra vonatkozó kérdésekre viszont adótitokra hivatkozva nem válaszoltak.


A politikus a kampányban kétszer is módosította vagyonnyilatkozatát (a január végén leadottba kézzel írt bele, nem adott újat). Először a Pasa parki lakás tulajdoni hányadán változtatott (korábban azt írta, a fele a feleségéé, ezt 100 százalékra javította - bár hozzátette, hogy ezt házastársi közös tulajdonnak tekinti), azután az ingatlan méretét is átírta a lapon. Később kiderült, egy tetőkert beépítése miatt kellett korrigálni.

„Rogán fényevő” - reagált Kerék-Bárczy Szabolcs DK-s politikus, aki szerint a Fidesz frakcióvezetőjének nem volt annyi legális jövedelme, amiből ezt a lakást meg tudta volna venni. Más ellenzéki politikusok is így számoltak. A Pasa Parkról több érdekesség is kiderült menet közben, például, hogy Varga Mihály miniszter is ott lakik, vagy hogy Rogán felesége az V. kerület alpolgármesterének feleségével közösen birtokol egy lakást.

Rogán azt mondta, mindennel el tud számolni, a támadást a kampány részének tudta be.