Real Madrid: a norvég csodatini csak egy PR-igazolás volt

Fotó: Getty Images / Gonzalo Arroyo Moreno

-

Carlo Ancelotti könyvében azt írja, Martin Odegaardot csupán az elnök akarta, sőt ő kérte az edzőt, hogy a média miatt pár meccsen játszassa is.


A Real Madrid egykori, a Bayern München jelenlegi olasz vezetőedzője frissen megjelent önéletrajzi könyvében kijelenti, hogy az akkor 16 éves norvég csodatini csupán PR-fogás volt a madridi klub számára. Mi sem bizonyítja jobban ezt az állítást, mint hogy a norvégnak azóta sem sikerült beverekednie magát a felnőtt keretbe, sőt a második csapatban sem megy neki a játék.


„Amikor Florentino Perez (a Real Madrid elnöke – a szerk.) megvesz egy norvég játékost, nem tehetsz ellene semmit, el kell fogadnod – idézi a Marca Ancelotti könyvét. – Sőt, maga az elnök az, aki eldönti, hogy játszassam három meccsen, mert kíváncsi rá, hogy a médiában mennyire tartják a srácot.”

Ancelotti nem rejtette véka alá véleményét a másfél évvel ezelőtti dolgokról: „Nem érdekel, hogy ő lehet egyszer a legjobb a világon, én nem kértem ezt a játékost, mégis játszatnom kellett. Ez szimpla PR, semmi több.”

Ancelottival 2014-ben BL-győztes lett a Real Madrid, mégis a következő szezon végén menesztette őt Florentino Perez.