Real-Dortmund és MU-Bayern negyeddöntő a BL-ben

-

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében megismétlődik az 1999-es MU-Bayern-döntő, a Real visszavághat a Dortmundnak a rosszemlékű tavalyi elődöntőért.


A pénteki nyoni sorsoláson nem voltak kiemeltek, és azonos nemzetbeli klubok is összekerülhettek. A Barcelona meg is kapta a bajnokságbeli riválisát, az Atléticót kell kivernie az elődöntőért. Mourinho Chelsea-je a játékosait egymillió eurós prémiummal tüzelő PSG-vel került össze. A spanyol belharcot leszámítva a párok közül a Realnak és a Dortmundnak vannak a legfrissebb emlékei egymásról, igaz Ronaldóéknak nem sok kedve van visszaemlékezni a tavalyi elődöntő odavágójára, amin Lewandowski négyesével 4-1-re verte őket a német csapat. A visszavágón csak az eredmény volt szoros, a 2-0-s Real-győzelem góljai a hajrában estek.A focitörténelem alapján a legrangosabb párosítás a háromszoros győztes ManUnited és a hat elsőséget begyűjtő Bayern csatája lesz. A MU a második sikerét éppen a müncheniek ellen gyűjtötte be 1999-ben, a bajorok hiába vezettek egészen a 90. percig Basler góljával, Sheringam és Solskjaer a 91. és a 93. percben megfordította a barcelonai döntőt. Bár a gyászos szezont futó manchesteriektől nincs okuk félni, a bajorok csapatkapitánya, Philipp Lahm igyekezett óvatos maradni: "Nem engedhetjük meg, hogy a MU jelenlegi bajnoki pozíciója befolyásolja a gondolatainkat. Azért utazunk Manchesterbe, hogy támadó focit játsszunk, és gólokat szerezzünk."Egy spanyol már biztosan ott lesz az elődöntőben, miután a Barcelona az Atléticót kapta ellenfélnek. A közelmúlt alapján nem lesznek látványos meccseik, a legutóbbi három találkozójukon mindössze két gól esett (a szuperkupáért 1-1 és 0-0 tavaly augusztusban, a bajnokságban ősszel 0-0).


A PSG-Chelsea párbajjal egy tízéves történet párosítható, 2004-ben a BL csoportkörében a londoniak 3-0-ra nyertek Párizsban, otthon pedig már egy 0-0 is belefért nekik a sima csoportgyőzelemhez. Az akkor még arab tulajdonos nélkül egészen más alapokon levő PSG utolsóként végzett, a Mourinho első korszakát élő Chelsea az elődöntőig jutott. 


A negyeddöntő párosítása: Real Madrid-Dortmund Manchester United-Bayern München Barcelona-Atlético Madrid PSG-Chelsea Az első mérkőzéseket április 1-jén és 2-án, a visszavágókat április 8-án és 9-én játsszák, az elöl álló együttesek kezdenek otthon.