Razzia a német menekültszálláson, ahol a párizsi terrorista élt

Fotó: Northrhine-Westphalian police / ROBERTO PFEIL

-

A rendőrök a menekültek papírjait ellenőrzik, és átkutatják azokat a szobákat, amelyekben a januárban a párizsi rendőrökre támadó terrorista élhetett.


Péntek reggel hatkor razziába kezdett a német rendőrség a recklinghauseni menekültszálláson, amely két egymás melletti házból áll. Több mint 100 rendőr érkezett ki a helyszínre. Szobáról szobára járnak, és ellenőrzik az ott lakók személyazonosságát és papírjait. A rendőrség szóvivője annyit közölt, hogy biztosra akarnak menni, hogy csak olyanok laknak a menekültszálláson, akik oda is vannak bejelentve – írta a WDR.de.


Ezzel egy időben házkutatást is tartanak több szobában, ugyanis itt élt a januárban egy párizsi rendőrkapitányságra támadó terrorista, Walid Sahili. A nyomozó hatóság ugyanis nem zárja ki, hogy Sahilinek támogatói vagy esetleg más iszlamisták élhetnek még a szálláson – írta a Bild. Több embert le is tartóztattak, ezt elismerte a rendőrségi szóvivő, de további részleteket egyelőre nem árult el.

A férfi csak Németországban legalább két álnevet is használt, de több másik országban is regisztrált azt megelőzően. Kölnben is ott lehetett szilveszter éjjelén, börtönben is ült, erről bővebben itt írtunk.

Múlt héten egy hasonló razziát tartottak Ahlenben, ahol az ellenőrzött személyek csaknem felénél hamis papírokat találtak. Egyes menekülteknek több igazolványuk is volt, hogy így több zsebpénzt vehessenek fel.