Ráugrottak a brit kormányra az oroszok

Fotó: MTI/EPA pool/Kreml/Szputynik / Mihail Klimentyev

-

Nem tetszik nekik, hogy tüntetés volt a londoni nagykövetség előtt.


A londoni orosz nagykövetség előtt csütörtökön lezajlott tiltakozás részvevőinek manipulálásával, sőt, az akció megszervezésével vádolta meg a brit kormányt Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

Tragédiának nevezte, hogy a brit hatóságok „manipulálják az egyszerű állampolgárokat”, és hogy London „köp a demokratikus intézményekre”, mert ezzel „akarat nélküli és tanulatlan csordává változtatja az embereket, akik nem értik az ügy lényegét”.

Az orosz külügyi tárca szóvivője arra reagált, hogy csütörtökön tüntetők műanyag próbababák karjait szórták le a londoni orosz nagykövetségnél, eltorlaszolva velük a konzuli részleg bejáratát, eképpen tiltakozva Moszkva szíriai beavatkozása, különösen az Aleppó környékén történtek miatt. Az akcióval egy időben a képviselet telefonvonalai is elnémultak.

A londoni orosz nagykövetség honlapján a történtekért Boris Johnson brit külügyminiszter október közepén elhangzott parlamenti beszédét okolta, amelyben a tárcavezető kijelentette: szeretné, ha a londoni orosz nagykövetség előtt lennének háborúellenes tüntetések.