Rasszista délvidékieket és a Mellem történetét is díjazhatják

Forrás: Image

-

A rasszista prolikról szóló Southern Bastards, a Fantasztikus Négyes mellékszereplőjének saját sorozata és a Kick/Ass írójának új képregénye is az Eisner-díj jelöltjei között van.


Az Eisner-díjat az év legjobb képregényeinek osztják. Amerikai műveken kívül a legjobb, fordításban megjelent ázsiai és európai képregényeket is díjazzák, külön vannak kategóriák a gyerek- és tiniképregényeknek, de gyűjteményes köteteket, képregényes könyveket és folyóiratokat is minden évben díjaznak. Az Eisnert hagyományosan nyár elején, a San Diego-i Comic-Conon adják át.


Silver Surfer


Idén rekordszámú jelölést értek el a női alkotók, 49 nő összesen 61 jelölést gyűjtött be. A fősodorbeli szuperhősképregények közül a Fantasztikus Négyesből ismert Ezüst Utazó saját sorozatát jelölték a legjobb egyrészes történet és a legjobb folytatásos sorozat kategóriájában is, de Robert Kirkman, a Walking Dead írójának Invincible című szuperhősös sorozatát sem idén jelölik először.


Fade Out


Az írók között a díj komoly esélyesének számít Jason Aaron, aki több sorozatot is ír a Marvelnél (például a Star Warst), de kisebb kiadóknál is dolgozik - Southern Bastards című, rasszista délvidékiekről szóló sorozata szintén a jelöltek között van.

Az Eisner-díj a független vagy underground képregények legjobbjaira is ráirányítja a figyelmet. A legjobb, valós eseményeken alapuló művek között van idén a szerzői képregények sztárjának számító, francia Riad Sattouf új munkája (The Arab of the Future: A Childhood in the Middle East, 1978–1984), de Jennifer Hayden The Story of My Tits című képregénye is esélyes ebben a kategóriában.


The Story of My Tits


A jelöltek teljes listáját itt lehet böngészni.